Uudet hanselilaiset solahtivat osaksi etäyhteisöä

Nina, Oskari ja Tiina tulivat Hanseliin poikkeuksellisena vuonna. Tiina ehti olla töissä muutaman viikon ennen kuin etätyösuositus astui voimaan. Nina ja Oskari eivät ole eläneet normaalia arkea Hanselissa vielä ollenkaan, eikä kolmikko ole tavannut toisiaan kasvokkain. Siitä huolimatta he kiittävät, että sopeutuminen uusiin tehtäviin ja kollegoiden joukkoon on mennyt hienosti.

Palvelupäällikkönä työskentelevälle Tiinalle ja lakimies Ninalle etätyö on ollut tuttua jo entuudestaan. Tiinalla matkaa kotoa toimistolle kertyy liki 200 kilometriä ja Nina puolestaan on työskennellyt kansainvälisissä organisaatioissa, joissa työkaverit eivät välttämättä ole edes samalla mantereella. Kilpailuttamiskonsultti Oskarille etätyö oli uudempaa, mutta hänkin toteaa sen sujuneen hyvin.

Perustyö sujuvasti haltuun etänä

”Työskentelen digitiimissä, joten meille oman porukan kesken verkossa toimiminen on erittäin luonnollista. Työhöni kuuluu paljon kehittämistä, mihin liittyen olisi tietysti mukavaa keskustella ja sparrailla laajalla porukalla välillä paikan päälläkin”, sanoo Tiina.

Nina ja Oskari työskentelevät kilpailutusten parissa ja he toteavat, että projektiryhmien yhteistyö on sujunut oikein hyvin Teamsissakin. Kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että suurin haaste on yrittää hahmottaa, kuka mitäkin tekee ja kenet mihinkin palaveriin pitäisi kutsua, kun ei ole koskaan tavannut suurinta osaa hanselilaisista toimistolla.

”Talon perehdytysohjelma toimi hyvin ja sen aikana tuli osa kasvoista tutuiksi.”

”Talon perehdytysohjelma toimi kyllä hyvin ja sen aikana tuli ainakin osa kasvoista tutuiksi. Käyn myös päivittäin keskustelua lakitiimimme Teams-kanavalla ja puhelimitse lähimpien kollegoiden kanssa. Osaa näistä keskusteluista voi kutsua kahvipöytäkeskusteluiksikin”, kuvailee Nina.

Oskari arvioi tavanneensa omasta kilpailutusyksiköstään noin kolmanneksen kasvotusten pian 10 kuukauden pituisen Hansel-uransa aikana. Hänen mielestään työpaikanvaihto erikoisena aikana on sujunut paremmin kuin hän olisi ennalta ajatellut:

”Tulin samantyyppisiin tehtäviin kuin ne, joita edellisessä työpaikassani tein. Se ja käytössä olevien järjestelmien tuttuus helpottivat huomattavasti siirtymistä.”

Sekä Ninalle että Oskarille on ollut mieluisaa se, ettei Hanselissa kilpailutuksia koskaan tehdä yksin, vaan aina osana isompaa porukkaa. Kaikki kolme uutta hanselilaista pitävät arvokkaana sitä, että kollegoilta on saanut paljon tukea ja ilmapiiri on etänäkin auttavainen.

Monipuolisia tehtäviä osaavassa porukassa

Tiina työskenteli aikaisemmin palveluntuottajalla ja hän on kokenut itselleen mieluisaksi siirtymisen ”pöydän toiselle puolelle”.

”Kun kehitystyötä tekee omalle organisaatiolle, saa sitä tehdä ihanan pitkäjänteisesti”, Tiina iloitsee.

Oskari tunsi Hanselia jo melko hyvin työskenneltyään pitkään hankinta-alalla.

”Kollegat ovat juuri niin osaavia kuin odotinkin ja projektit mielenkiintoisia sekä mukavan vaihtelevia”, hän summaa ensimmäisen vuoden kokemuksiaan.

Myös Nina pitää työskentelystä osana kovan luokan osaajien muodostamaa yhteisöä:

”Erityisesti työn aloittamista on helpottanut loistava digitiimimme, joka pitää työvälineet tikissä joka päivä.”

Nyt kun työtehtävät ovat jo hanskassa ja Hansel yhtiönä alkaa olla tuttu, tuoreet hanselilaiset odottavat jo kovasti paluuta normaalimpaan arkeen ja tutustumista useampiin kollegoihin, vaikka he kehuvatkin työpäiviään vaihteleviksi etäoloissakin. Toistaiseksi kuulumiset välittyvät vielä pääosin Teamsissa, mutta varmasti pian jälleen myös Postitalon viihtyisässä työympäristössä.